IDB-Nieuwsbrief 2021-1

Van de redactie

De pandemie dwingt ons tot nadenken over onze manieren van leven en samen leven. De grote vraag is wanneer we gaan veranderen?

Nu al of schuiven we het nog een tijdje voor ons uit?

De wereldorde heeft nu te maken met veel verschillende crisissen tegelijk. Ze leren ons dat persoonlijke keuzes grote gevolgen hebben.

We worden opnieuw uitgedaagd om te kiezen.

In memoriam Ruud van Doorn

Een beminnelijk mens is ons ontvallen na een lang en dienstbaar leven.

Armoede een steeds grotere uitdaging!

De kloof tussen rijk en arm wordt steeds groter. De pandemie stort veel mensen waaronder hard werkende ZZP'ers in de armoede.

De armoedemonitor informeert ons over Ridderkerkers die in armoede leven, hoe oud ze zijn en waar ze wonen.

Politieke visies op armoede.

We hebben alle Ridderkerkse politieke partijen gevraagd hoe zij over armoede denken en de sombere vooruitzichten. De kernvraag was of zij vinden dat hun partij genoeg doet.

De Wereldwinkel in coronatijden.

Ook de Wereldwinkel heeft veel minder inkomsten om het hoofd boven water te houden. Als je bij de Wereldwinkel koopt dan krijgt de maker in een derde wereldland een eerlijke prijs.

Als de verkoop van de Wereldwinkel stil valt dan heeft dat direct gevolgen voor de maker van het product.

Daarom de oproep om fairtrade producten en cadeau's te kopen bij de Wereldwinkel.

Voedselbank Ridderkerk | wat gaat 2021 ons brengen?

De verwachting is meer Ridderkerkers gebruik moeten maken van de Voedselbank Ridderkerk.

Dat heeft opnieuw gevolgen voor de huisvesting en de druk op de coördinatie en vrijwilligers.

www.sameninridderkerk.nl. Zo doen we dat in Ridderkerk.

De Gemeente Ridderkerk heeft als taakstelling om circa 75 statushouders te huisvesten en voor een goede integratie zorg te dragen.

Integreren doen we samen. Samen werken aan een samenleving waar aandacht en zorg voor elkaar hebben. Niet alleen materieel maar ook geestelijk.

Daarom doen we een beroep op u om u aan te melden als buddy. Op de website www.sameninridderkerk.nl

kunt u lezen wat een buddy doet.

Wilt u geen buddy zijn maar wel een goede buur? Laat het ons weten.

Kerstpakkettenactie 2020

Ondanks de corona crisis hebben we zo'n 150 gezinnen blij gemaakt met een kerstpakket en hen welkom geheten namens de Ridderkerkse kerken.

Clementine en Arie en een enthousiast team van vrijwilligers kunnen terug zien op een geslaagde actie.

Kerk in de buurt

Deuren open.

Digitaal bereikbaar.

Dienstbaar zijn aan mens en samenleving.