Weet je welkom!                                                              De Ridderkerkse kerken wensen jullie fijne kerstdagen.

Ook dit jaar werden statushouders verrast met een kerstpakket.

Een gebaar van verbroedering en verzustering.

Een gebaar van hoop en verlangen naar vrede en goed samenleven van alle mensen, niemand uitgezonderd.

Elk jaar is er een fantastisch team die de meer dan honderd pakketten klaarmaken en bezorgen.

September is voor Arie van Horssen en Clementine Modder de maand om de voorbereidingen te starten voor de jaarlijkse kerstpakkettenactie. Wie doet wat? Schrijft een groep dames uit Rijsoord weer de fraaie kerstkaarten? Wie gaan de 100 mokken vullen met snoep? Afspraken maken met de Christus is Koning kerk, enz.

En dan de confrontatie met de beperkingen door het corona virus. Er worden plannen gemaakt over praktische zaken zoals social distancing, handhygiëne, mondkapjes enz.  Maar de grote zorg is hoeveel goederen gaan we krijgen nu veel kerken aangeven vanwege corona geen goederen in te zamelen.

En dan de grote dag. De ingezamelde goederen komen binnen bij de Christus is Koning kerk. Een aantal kerken hebben manieren gevonden om toch goederen in te zamelen. Andere kerken hebben geld overgemaakt om aankopen te doen zodat de statushouders toch een goed gevuld kerstpakket krijgen.

Het team van vooral ouderen vrijwilligers gaat vrijdag aan de slag met sorteren, klaarzetten en inpakken van de goederen en het sorteren op postcode.

Zaterdag ronden de rondbrengers met een goed gevoel de kerstpakkettenactie 2020 af. Ze hebben veel blije gezichten gezien en bedankjes in ontvangst genomen.

De vrijwilligers, Clementine en Arie kunnen terugzien op een goed verlopen actie.