25 juni Dag van de Levensvragen - Iedereen kan meedoen!Levensvragen komen meestal op als je leven niet meer vanzelfsprekend is. Dit gebeurt soms zomaar en vaker door een bijzondere of belastende gebeurtenis – geboorte of dood, ziekte of beperking, opsluiting of uitzending, relatievorming en overgangsmomenten, verlies of trauma.

Levensvragen zijn alledaagse vragen: wat maakt voor iemand de dag de moeite waard, waar “doet iemand het voor”? En het zijn ook grote vragen naar de zin en de bedoeling van het leven. Op deze vragen heb je niet altijd meteen een antwoord. Daarom worden ze ook wel ‘trage vragen‘ genoemd.

Het zijn vragen waar je tijd voor moet nemen om over na te denken, die reflectie vergen. Soms liggen levensvragen verborgen onder gevoelens van boosheid, angst en verdriet. Of ze liggen verscholen onder lichamelijke en/of psychische klachten.

Levensvragen stellen en beantwoorden, helpt je om je leven te waarderen en betekenis te geven.Ben jij geestelijk verzorger, welzijnswerker of vrijwilliger? Werk je in een ziekenhuis, bij defensie of politie, in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, palliatieve zorg, ben je zzp-er of verbonden aan een centrum voor levensvragen? En wil je meer aandacht voor levensvragen en hoe mensen daarover in gesprek kunnen gaan? Grijp dan deze dag aan om meer bekendheid te genereren en organiseer een activiteit op 25 juni voor jouw collega’s, verwijzers of (potentiële) cliënten!

Geef bijvoorbeeld een workshop of een les, organiseer een (digitaal) levensvragenontbijt, stuur een ingezonden brief, houd een flyeractie of….. wees creatief! Vind je het lastig om iets te bedenken? Dan helpen we je graag een handje, we hebben kant-en-klare presentaties, visitekaartjes, posters en factsheets voor je gemaakt, ook zijn er stripjes en filmpjes die je gratis kunt gebruiken. Kijk op www.geestelijkeverzorging.nl voor inspiratie en gratis pr materiaal.

Hier kun je ook je activiteit eenvoudig aanmelden, dan zorgen wij dat het op de website komt te staan.