Corona en de financiële gevolgen (ook voor zzp'ers)

Noodrem overbodig?

In het OV is onnodig aan de noodrem trekken strafbaar en terecht.

Maar als je ZZP’er bent. De omzet loopt terug. De kosten stijgen. Minder of geen opdrachten door Corona. Trek dan wel aan de noodrem en rij niet door in de hoop dat het “morgen beter wordt”. Meestal komt “morgen niet van zelf”. Ook als er nog geen schulden zijn, maar alles minder wordt

Trek altijd aan de bel en de spreekwoordelijke noodrem!  Neem eens contact op met EHBS Ridderkerk (06) 417 99 814 en stuur appje. Zij delen geen boetes uit als u, wanneer dan ook, aan uw noodrem trekt. Zij zijn er alleen maar blij mee. Hoe eerder hoe beter.

Ligt u ook wel eens wakker?

Of misschien wel regelmatig. Niemand die het merkt. Niemand die het ziet. Maar toch….. hoe moet het met de huur of de hypotheek als ik straks geen werk meer heb. Deze maand heb ik de energierekening niet kunnen betalen….. en de winter komt er aan. Natuurlijk laat u de kinderen zo weinig mogelijk merken. Met uw partner kunt of durft u er niet over praten. Of misschien wel, maar ziet u beide geen oplossing soms…. Als uw contract niet verlengd wordt of de baas waar u al jaren werkt nu door Corona failliet dreigt te gaan…. U weet dat pas eind van het jaar…… Geen wonder dat u soms wakker ligt.

Neem dan eens contact op met een SchuldHulpMaatje. Vrijblijvend en zonder verplichtingen. Praat er over. Vertrouwelijkheid is verzekerd. www.shmridderkerk.nl of stuur een berichtje naar (06) 417 99 814. Zij reageren altijd en denken met u mee. Kom eruit!

Meer doen met een laag inkomen?

Geld maakt niet gelukkig. Dat is makkelijk als je er genoeg van hebt.  Maar als je iedere maand tekort komt en de eindjes niet of nauwelijks aan elkaar kunt knopen, dan heb je niet zoveel aan die uitspraken.

Er zijn allerlei regelingen om uw inkomen aan te vullen. Wellicht zijn er meer mogelijkheden dan u denkt. U vindt de belangrijkste regelingen in de dit handige boekje bij elkaar gebracht. Zowel op gemeentelijke regelingen als landelijke mogelijkheden.

U kunt het boekje gratis af halen bij het gemeentehuis. U kunt het ook opvragen door een berichtje te sturen naar shmridderkerk.nl