de Overburen

Van Stichting IJsselmonde-Oost naar Stichting De Overburen

Op donderdag 9 september 2021 presenteerde Stichting IJsselmonde-Oost tijdens de opening van onze nieuwe locatie aan de Frans Halsstraat in Ridderkerk de nieuwe naam van de organisatie.

Vanaf deze dag wijzigt de naam van de organisatie in ‘Stichting De Overburen’. Deze naamswijziging is een langgekoesterde wens naar een naam die beter past bij het uitgebreide dienstenaanbod dat de stichting biedt. De Overburen leveren zorg en ondersteuning aan iedereen die dat nodig heeft in Ridderkerk en Barendrecht.

Jacko de Raad, bestuurder van De Overburen: “We bestaan nu ruim 53 jaar. In die tijd hebben we de maatschappij een stuk ingewikkelder zien worden en vallen steeds meer mensen buiten de boot. Maar we hebben elkaar juist nu nodig om elkaar te steunen. Net zoals buren dat voor elkaar doen. Want iedereen is wel eens kwetsbaar. Daarom heten we voortaan Stichting De Overburen. Die naam past goed bij wat we willen doen voor mensen in Barendrecht en Ridderkerk. De Overburen zijn kleinschalig, laagdrempelig, open en dienstbaar. Wie je ook bent, of wat je ook nodig hebt: We zien naar je uit!”

De Overburen helpen mensen aan te haken bij de maatschappij. Wij geloven dat iedereen mee kan doen en meerwaarde heeft voor zijn of haar omgeving. Deze gedachte komt tot uiting in het nieuwe logo. Daarin zie je duidelijk dat twee mensen elkaar vast houden en in beweging zijn. In de komende weken zal de oude naam steeds meer verdwijnen en zal de nieuwe naam op steeds meer plekken verschijnen. Kijk vooral eens op onze nieuwe website www.de-overburen.nl.

Over ons
Al ruim 50 jaar verleent Stichting De Overburen zorg en ondersteuning op grond van christelijke waarden, in de regio’s Ridderkerk en Barendrecht. De uitgangspunten voor het handelen van de Overburen zijn Ruimhartigheid, dienstbaarheid en rentmeesterschap. Want iedereen verdient kansen als we de wereld een beetje mooier willen maken met elkaar. Met 150 medewerkers en 70 vrijwilligers ondersteunen we dagelijks 200 mensen. Door de kleinschaligheid, de korte lijnen en de informele werksfeer bij de Overburen wordt iedereen gekend. En daarom krijgen mensen de ondersteuning en de werkplek die bij hen past.