In deze nieuwsbrief vertellen Ridderkerkers hun verhalen hoe zij de corona crisis beleven in hun werk en privé. Hoe beleef je deze tijd? Wat doet het met je? Wat zie je om je heen? Waar haal je de kracht vandaan om het vol te houden?

 

De Ridderkerkers die hier hun verhalen vertellen wonen bij u in de buurt. Ook uw buurt is een bron van inspirerende en verbindende verhalen. Maak contact met elkaar en luister naar elkaar wat u bezighoudt, wat u hebt meegemaakt of wat u zorgen baart.

 

De corona crisis zet ons aan tot nadenken omdat de grote vraag is hoe de nabije toekomst eruit gaat zien? Gaan we op de oude voet verder of gaat het roer helemaal om richting een duurzame samenleving waarin we zuinig worden op de aarde en mensen naar elkaar gaan omzien? Samen staan we sterker als we elkaar weer weten te vinden. Begin met elkaar verhalen te vertellen, zo leer je elkaar kennen.

Jo Euser, 92 jaar, orchideeënkweker, alleengaande, woont zelfstandig


Het totale levenspatroon brengt veel zorgen met zich mee. De één heeft
geen werk meer, de ander moet dubbel op [gezondheidszorg].


Jo Euser
Jo Euser


Mevrouw Donker, 89 jaar. 


Woont in de Riederborgh en vierde haar verjaardag dit jaar heel anders dan anders.Mevrouw Donker op haar kamer in de Riederborgh
Mevrouw Donker op haar kamer in de Riederborgh


WERELDWINKEL 

Wij zijn heel blij met de € 4.000,-- ondersteuning voor ondernemers. Dan kunnen we tenminste een deel van de vaste lasten betalen en open blijven.

 

Wereldwinkel is weer open

De openingstijden zijn: donderdag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 15.00 uur. 


Onze nieuwsbrief is weer uit!!

Er is weer een uitgebreide nieuwsbrief van de Wereldwinkel verschenen. 


 

Wereldwinkel Ridderkerk verkoopt producten, die op een mensvriendelijke manier zijn geïmporteerd uit de derde wereldlanden, waar dan een eerlijke prijs voor betaald is aan de producent en daardoor dus directe steun wordt verleend aan de makers van het product.

Schoutstraat 17,

2981 EZ Ridderkerk

Telefoon: 0180-430417

 

 Marleen Hout


Ik wil er graag voor mijn patiënten zijn en bij wijze van spreken naast ze zitten of een hand op hun arm leggen.


Marleen Hout, specialist ouderengeneeskunde in Salem
Marleen Hout, specialist ouderengeneeskunde in Salem


Pauly en Henk Bestebreurtje


De eerste reactie was: dit kan niet waar zijn, mijn moeder en geen bezoek, dat gaat niet gebeuren!!!

Mw Baas met dochter Pauly
Mw Baas met dochter Pauly


Karin werkt op de intensive Care Unit Albert Schweitzer Ziekenhuis


We praten als gezin vaak met elkaar over de impact van de crisis bij ons in Nederland maar ook in de andere landen en de derde wereld. We zijn niet bang om besmet te raken, we letten als collega’s goed op elkaar en ik heb vertrouwen in onze Hemelse Vader. Hij geeft me de kracht om mijn werk te kunnen blijven doen en om vol te houden want we zijn er nog lang niet.


Karin Hamelink, MScN
Karin Hamelink, MScN