IDB-Nieuwsbrief 2021-3

Van de redactie

In deze nieuwsbrief weer een scala van activiteiten uit kerken en maatschappelijke organisaties die hun wortels in kerken hebben zoals bijvoorbeeld de Overburen. Zij hebben een prachtig pand in gebruik mogen nemen aan de Frans Halsstraat en zetten zich in om een bijdrage te leveren aan hun buren! In 2022 houden zij U op de hoogte of dat experiment lukt. Het Anker Bolnes is gestart om er te zijn voor de buurt. Zonder vrijwilligers gaat dat niet. Meld u aan.

Ook veel vrijwilligers - in en buiten de kerken - zetten zich in voor inwoners van

De kerken zijn bezig om terug te schakelen naar het 'oude normaal.' Dat roept ook vragen op over hoe de kerken hun toekomst na corona zien. Een toekomst die met vertrouwen tegemoet wordt gezien zo lezen we in de notitie van de PKN - Van U is de toekomst. De kerstactie 2021 van de PKN sluit hierbij concreet aan.

Voor Ridderkerkse vrouwen met een Afghaanse achtergrond is een avond georganiseerd om lief en leed te delen en informatie over de situatie in Afghanistan. Dat is ook 'samen in Ridderkerk.'

Tenslotte maakt u kennis met het brede initiatief 'De Week tegen Eenzaamheid. De start is 30 september en duurt tot en met 7 oktober. Bezoek deze pagina en klik door naar informatie over Ridderkerkse activiteiten.

Redactie: Rien Verwijs en Piet de Vries.

Jacko de Raad

de Overburen is de nieuwe naam van de Stichting IJsselmonde-Oost.

Een nieuwe naam die beter aansluit bij wat ons geloof dat ieder mens een meerwaarde heeft voor zijn of haar omgeving. Ieder mens heeft unieke talenten.

Ebe Preesman

Als IDB-ambassadeur vertegenwoordig ik de Ichthuskerk in het IDB. Wat ik als IDB-ambassadeur allemaal doe? Ik vertel het u graag. Klik even op de link en ik praat u bij.

.

Peter en Mariette Huijser

Wij zijn heel blij met de start van Het Anker Bolnes in het wijkcentrum Bolnes. De kringloopwinkel is ingericht. De keuken is ook klaar voor het wekelijkse wijkdiner. Laat het u smaken. Samen met u willen we nieuwe wijkactiviteiten ontwikkelen. .

Wethouder Marten Japenga

De ontwikkelingen in Afghanistan hebben ook grote invloed op onze Ridderkerkers van Afghaanse afkomst. Hoe gaat met met mijn/onze familie, vrienden en kennissen in Afghanistan? Zijn ze op de vlucht? Zitten ze in het vliegtuig? Hoe veilig zijn ze? Wat kunnen wij doen om hen in veiligheid te brengen?

De Stichting Multicultureel Ridderkerk organiseerde in samenwerking met de Stichting Integratie in Ridderkerk een bijeenkomst om ervaringen uit te wisselen en kennis te delen.

De aanwezigen waren blij met de aandacht en het meeleven van B&W.

Jaarthema van de Protestantse kerken: van U is de toekomst

Dr. R. de Reuver, scriba van de Protestantse Kerken in Nederland

We leven in een buitengewoon onzekere tijd waarin alles op losse schroeven lijkt te staan. Midden in deze realiteit lanceert de Protestantse Kerk een nieuw jaarthema, ‘Van U is de toekomst’. Dit thema staat centraal vanaf Startzondag én het kerkelijk jaar dat daarop volgt. Essentie van het jaarthema: Jouw perspectief op de toekomst bepaalt hoe je nu in het leven staat.

Plaatselijke gemeenten bepalen uiteraard zelf het thema en de manier waarop ze er een jaar lang mee aan de slag gaan, maar scriba ds. René de Reuver hoopt dit jaar meer dan andere jaren dat ze het aangereikte jaarthema overnemen.

Van 30 september tot en met 7 oktober 2021

Maranathakerk, Ridderkerk

Wat zijn de resultaten als de Stichting Present en de Maranathakerk in Ridderkerk samen aan een project werken?

Het is hard werken om deze koffieboerin een eerlijke prijs voor haar producten te geven

Hoe U kunt helpen? Koop Fairtrade producten.

Het Fairtrade assortiment is verrassend 'bij de tijd' en ook te koop in Ridderkerk o.a. bij Albert Heijn. Wilt u lekker eten en drinken voor een eerlijke prijs? Fairtrade helpt u met recepten. Op die manier helpt u mee een eerlijke handel te bevorderen.

Ook u kunt copy aanleveren: 15/12/2021, 17/3/2022, 17/6/2022, 17/9/2022 en 17/12/2022. idb.ridderkerk@gmail.com