Reijerheem/'t Ronde Sant : nu extra aandacht voor onze bewoners

Hoe is het gesteld met het Welzijn en Welbevinden van de mensen in verpleeghuizen? Het corona virus verstoort het normale patroon, bezoekjes zijn niet meer mogelijk. Dat leidt tot nog meer eenzaamheid bij onze kwetsbare mensen. Slaagt Reijerheem en ’t Ronde Sant erin om het gemis aan aandacht op te vangen hoe doen ze dat?

 

We vroegen het aan Arie Graafland, welzijnsregisseur:

Het Corona virus krijgt ons er niet onder. Om het gemis aan aandacht enigszins op te vangen hebben we gezocht naar alternatieven zoals beeldschermbellen zodat onze bewoners toch kunnen bellen met hun familie of kennissen en ze elkaar ook kunnen zien. Deze alternatieve vorm van contact wordt zeer gewaardeerd.

 

Maar dat is niet alles. Wij voorzien onze bewoners nu meerdere keren per week van een aantal tijdschriften die wijkbewoners hebben gebracht of gratis boeken uit onze bibliotheek.

 

 

Ook de bewoners van onze appartementen worden niet vergeten. Waar nodig en mogelijk meer aandacht of extra aandacht als de individuele omstandigheden daarom vragen. We halen hen op om in kleine groepen samen koffie te drinken in de zaal. We houden ons daarbij vanzelfsprekend aan de normen van het RIVM. Als het weer het toelaat gaan we wandelen in de tuin.