Op zaterdag 9 oktober hadden we een geslaagd Sociaal Tuinieren in de wijk Drievliet!

Een hele mooie samenwerking met WooncompasFacet RidderkerkMunter Tuinprojecten en Gemeente Ridderkerk.

Dankzij de inzet van ruim 20 enthousiaste vrijwilligers (SGP Ridderkerk met wethouder Oosterwijk, Ichtuskerk Ridderkerk en de tuinbuddy`s van Present) zijn er 4 tuinen opgeknapt van bewoners. Deze tuinen zijn aangemeld door Wooncompas en/ of hulpverlening.

Daarnaast werd er volop getuinierd en opgeruimd door buurtbewoners in eigen tuin. Dat kwam goed van pas met de grote containers voor stenen en het groene afval in de wijk. Speciaal neergezet voor deze dag. Wie een tegel inleverde kreeg een gratis plantje. Goed voor de bijen en vlinders en de wijk is nog meer opgefleurd! De gemeente Ridderkerk deelde ook nog bloemzaadjes uit. Tussendoor was er bij de partytent een drankje en een broodje. Met heerlijk gebakken taarten en Cupcakes van een vrijwilliger. Een mooi moment om buurtbewoners beter te leren kennen. Ook de kinderen hadden veel plezier op het springkussen.

In de tuinen is heel veel onkruid verwijderd, tegels opgeruimd en opgevuld met planten en bomen. O.a. planten en een appelboom van het Struikroven aan de Stadhouderslaan. Wethouder Meij heeft het Struikroven en Sociaal Tuinieren geopend, daarna werden veel planten gered van de sloop. Wethouder Meij, wethouder Japenga en Alfred van den Bosch (directeur van Wooncompas en ambassadeur van Present) hebben met elkaar een plant uitgegraven. Wethouder Meij heeft deze samen met de tuinbuddy`s een mooie bestemming gegeven aan de Karper in

Drievliet.

Wat een teamwork met zichtbaar resultaat!

Verder nog twee leuke acties rondom kerst: een kerstboomactie en het bezorgen van kerstPRESENTjes.

Ridderkerkers helpen Ridderkerkers