Van de redactie

In deze nieuwsbrief weer een scala van activiteiten uit kerken en maatschappelijke organisaties die hun wortels in kerken hebben zoals bijvoorbeeld de Overburen. Zij hebben een prachtig pand in gebruik mogen nemen aan de Frans Halsstraat en zetten zich in om een bijdrage te leveren aan hun buren! In 2022 houden zij U op de hoogte of dat experiment lukt. Het Anker Bolnes is gestart om er te zijn voor de buurt. Zonder vrijwilligers gaat dat niet. Meld u aan.

Ook veel vrijwilligers - in en buiten de kerken - zetten zich in voor inwoners van

De kerken zijn bezig om terug te schakelen naar het 'oude normaal.' Dat roept ook vragen op over hoe de kerken hun toekomst na corona zien. Een toekomst die met vertrouwen tegemoet wordt gezien zo lezen we in de notitie van de PKN - Van U is de toekomst. De kerstactie 2021 van de PKN sluit hierbij concreet aan.

Voor Ridderkerkse vrouwen met een Afghaanse achtergrond is een avond georganiseerd om lief en leed te delen en informatie over de situatie in Afghanistan. Dat is ook 'samen in Ridderkerk.'

Tenslotte maakt u kennis met het brede initiatief 'De Week tegen Eenzaamheid. De start is 30 september en duurt tot en met 7 oktober. Bezoek deze pagina en klik door naar informatie over Ridderkerkse activiteiten.

Redactie: Rien Verwijs en Piet de Vries.