BOODSCHAPPERS

De corona crisis zet ook kerken in beweging. Landelijk en plaatselijk. Kerken hebben een eeuwenoude traditie om te helpen die geen helper heeft, om te zien naar mensen in nood ongeacht ras, geloof of anderszins. Er werd/wordt niet alleen praktische hulp geboden maar ze zijn er ook voor een gesprek over zingevingsvragen, de grote vragen die het leven ons stelt. De meeste kerken hebben hun deuren gesloten op zondag. Maar ze zijn toch open en je kunt er, dankzij de moderne communicatiemedia, zo binnen lopen. In De Combinatie kunt u lezen welke kerken ‘virtueel’ open zijn.

De kerken hebben weet van woorden van hoop, troost en bemoediging. Die woorden zijn niet alleen bestemd voor hun leden maar ook voor de samenleving. Interesse?  Luister dan naar Radio Ridderkerk.

Tijdstippen: iedere maandag, woensdag en vrijdag rond 11.00 en 18.00 uur.

Maar kerken doen nog meer. Ze luiden de klokken.

Klokken luiden al eeuwen als boodschappers voor de samenleving. Klokken luiden wordt een krachtig signaal als we weten waarom de klokken luiden.

Waarom luiden kerken klokken?

·       Als hoopvol teken

We luiden de klokken als hoopvol teken dat we samen de Corona crisis kunnen doorstaan en dat we hoopvol durven uitzien naar betere tijden voor ons allemaal.

·       Als troostvol geluid

We luiden de klokken als troostvol geluid voor allen die rouwen om slachtoffers van het Corona virus en voor allen die het lastig vinden om thuis deze weken door te komen.

·       Als boodschap aan alle werkers

We luiden de klokken als boodschap aan alle werkers in vitale beroepen: we waarderen hun inzet en zijn dankbaar voor wat zij voor ons land betekenen. In het bijzonder denken we hierbij aan de hulpverleners die dag aan dag klaar staan om medemensen te helpen.