Een 'virtuele' kerkganger vertelt:

Hoe wordt een 'virtuele' kerkdienst ervaren?

Afgelopen zondag hadden we weer een dienst die online te volgen was via YouTube. Dat ging best goed en de creativiteit van de makers zijn daarbij te prijzen. De Bijbellezing werd namelijk gedaan door 2 jongeren uit de kerk die thuis dat hadden opgenomen. Dus tijdens de dienst schakelden we over naar de huiskamer van deze jongeren en konden we de Bijbellezing volgen.

De dominee was te volgen in de kerk. In de kerk was een muziekgroepje van 2 mensen met begeleiding van piano, erg mooi en tussen door werd er nog een lied gezongen door een gezin, vader met gitaar, moeder en dochter met zang. Dat deden ze ook thuis en er werd dus weer overgeschakeld van de kerk naar de huiskamer. Erg mooi gedaan.

De dominee deed aan het eind een dringende oproep om je aan te melden als vrijwilliger via de website en heeft uitgelegd hoe we als gezamenlijke kerken iets kunnen betekenen voor onze naasten.

Misschien goed om met elkaar te delen en ideeën uit te wisselen?