Dankzij uw steun kunnen 'onze' mensen elke week hun voedselpakket halen. Dank u wel.

Toen we de maatregelen hoorden van de regering hebben we ons geen moment afgevraagd of we wel of niet open moesten blijven. Natuurlijk blijven we open, we kunnen ‘onze’ mensen niet in de steek laten.

We zijn op maandag bij elkaar gaan zitten om na te denken over de vraag wat er allemaal moest gebeuren om zo veilig mogelijk te werken. Die verantwoordelijkheid hebben we voor onze vrijwilligers en zeker ook voor ‘onze’ mensen voor wie een wekelijks voedselpakket een levensvoorwaarde is.

Welke maatregelen hebben we genomen?

- uitgiftetijd verlengd

- klanten in 4 groepen verdeeld en persoonlijk benaderd per app/tel.

- kwetsbare en minder mobiele klanten pakket bezorgd

- krijtstrepen en pijlen zowel binnen en buiten

- waarschuwingsbord met tekst geplaatst

- klanten per 2 naar binnen

- maximaal 4 klanten tegelijk binnen

- vrijwilligers op afstand met handschoenen en mondkapje

- iedereen – ook de klanten - handschoenen aan en zoveel mogelijk afstand houden

- niet de klant maar de coördinator tekent de lijst af voor de ontvangst voor het pakket

- koel- en vriesproducten neerleggen op de tafel zodat de klant het zelf kan pakken,

- 4 complete pakketten (met brood en toevoegingen) neer zetten met ruim een meter afstand ertussen

- niet helpen inpakken!!

- briefjes niet aanpakken maar de klant zelf in afvalbakje laten deponeren

- doen geen aparte uitgifte van luiers e.d.

- scootmobiel klanten niet naar binnen, Joanna pakt spullen in voor hen

- zorgen dat er zeep, papieren handdoeken, gel en tissues zijn

- koffie zetten met schone handschoenen!

Maar we moesten ook stilstaan bij de vraag wat doen we als de voedselpakketten minder inhoud hebben door de hamsterwoede of door minder aanbod? We kregen hulp van plaatselijke leveranciers en we konden de inzameling die in diverse Ridderkerkse kerken plaatsvindt goed gebruiken. Was het voldoende? Nee. De voedselpakketten worden steeds kleiner. Daarom heeft het IDB besloten extra geldmiddelen in te zetten om te voorkomen dat 'onze' mensen te weinig te eten hebben.

We zouden graag een foto geplaatst hebben wij deze tekst. Helaas was daarvoor (nog) geen tijd. Dat komt nog wel.