Integreren doen we samen

Openingspagina van www.sameninridderkerk.nl

Wat is er mooier in je leven dan anderen te mogen helpen?

Iedere religie, godsdienst of levensovertuiging zegt ons dat wij niet alleen op aarde zijn maar in vrijheid verantwoordelijkheid voor elkaar dragen.

Dat geldt in het bijzonder voor mensen die het om wat voor reden ook moeilijk hebben.

Statushouders is zo'n groep in onze samenleving die hun land moesten ontvluchten en voor de grote opgaaf staan om in vrijheid in een nieuw land hun leven opnieuw op te bouwen.

Wat doet vrijheid met je als je geen vrijheid meer gewend bent? Wat doet dat met je vertrouwen in je medemens/medeburgers? Vrijheid heeft te maken met vertrouwen in jezelf, in je medemensen, in instituties, in regeringen.

Vertrouwen wordt opgebouwd in een relationeel proces tussen mensen. Samen bouw je aan vertrouwen.

Waarom bent u meer dan ooit nodig in 2021?

De Gemeente Ridderkerk staat voor de opgaaf om in 2021 circa 76 statushouders te huisvesten. Dat zijn circa 35 gezinnen.

De gemeente en de SIR zijn ervan overtuigd dat buddy's van onschatbare waarde zijn de statushouder zich vertrouwd te laten voelen in de Ridderkerkse samenleving. Hen te laten weten dat ze er niet alleen voor staan maar dat er mensen om hen heen staan.

Oproep.

Kijk eens op onze website www.sameninridderkerk.nl

Doe mee en u verrijkt uw leven en bouwt mee aan een positieve samenleving waarin voor iedereen plaats en zorg is.

Bouw mee aan vertrouwen.