Hospice de Reiziger, bijna net als thuis.


Een waardige plek voor de laatste levensfase
Graag vestigen we uw aandacht op het prachtige instituut Hospice de Reiziger, Voordijk 335, 2993 BA Barendrecht.

Hospice de Reiziger is een bijna-thuis-huis en is er voor mensen in de laatste fase van hun leven.
De meeste mensen blijven het liefst thuis in hun vertrouwde omgeving, maar als dit niet meer mogelijk is, dan kan opname in het hospice uitkomst bieden.

 
We verwelkomen gasten in een warme, liefdevolle omgeving om de laatste
Onze ruim 140 vrijwilligers doen hun uiterste best voor het welzijn van onze gasten en de professionals leveren de noodzakelijke zorg. De naaste familieleden worden daardoor ontzorgd, waardoor zij meer ruimte krijgen om hun familielid bij te staan.
Er is zelfs de mogelijkheid om te overnachten. Daar wordt regelmatig gebruik van gemaakt door mensen die wat verder weg wonen. En uiteraard kunnen familieleden ook mee eten.
Zo wordt het afscheid liefdevol.

 

Hospice de Reiziger is gehuisvest in een eeuwenoude boerderij, prachtig verbouwd en van alle gemakken voorzien. Met de fraaie tuin een oase van rust, passend bij de functie van het hospice.

Hospice de Reiziger heeft inmiddels een belangrijke plek in de samenleving waar jaarlijks vele gasten verblijven.

 

Maar u zult begrijpen dat het Hospice kan niet bestaan zonder giften en donaties. Jaarlijks is er ongeveer € 50.000,- aan donaties en giften nodig voor een gezonde exploitatie.

Voor de kosten aan de accommodatie, voor de opleiding van onze vrijwilligers, voor de coördinatie en begeleiding, voor de energielasten en ga zo maar door.

Verzekering en subsidies zijn niet toereikend om Hospice de Reiziger een gezonde financiële toekomst te bieden.

Wanneer u het Hospice een warm hart toedraagt en het belangrijk vindt dat het Hospice een bijzondere plek blijft voor de laatste levensfase kunt u ons enorm helpen door het doen van een financiële bijdrage.

 

Helpt u mee en wilt u doneren aan het hospice? Dat kan eenvoudig door uw donatie over te maken op NL16RABO0150240092 t.n.v. Stichting Hospice De Reiziger o.v.v. donatie.

 

 

Hartelijk dank alvast, mede namens de alle betrokkenen, de gasten en hun familie.